momentary - онтологија

моментален повеќе

моментални
Вид збор: Придавка
Што трае еден момент, што се случува во моментот; што се однесува на одреден момент; привремен, краткотраен.

моментен повеќе

Види и: моментален (прид.)
моментниот
Вид збор: Придавка
моментален