mock - онтологија

квази повеќе

Вид збор: Префикс
Прв дел од сложенки со значење лажно, привидно.

подбива повеќе

Види и: подбие (св.)
(се) подбиваат
Вид збор: Глагол, несвршен
се пошегува, се шегува

подбие повеќе

(се) подбијат
Вид збор: Глагол, свршен
Се пошегува со некого, направи шега со некого, на нечија сметка.

потсмева повеќе

(се) потсмеваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се смее некому за нешто.
Албански: përqesh

потсмевне повеќе

(се) потсмевнат
Вид збор: Глагол, свршен
Се потсмее некому.
Албански: përqesh

чпота повеќе

(се) чпотаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) шпота
Употреба: Разговорно

шпота повеќе

(се) шпотаат
Вид збор: Глагол, несвршен
се подбива, се потсмева
Германски: spotten
Употреба: Разговорно