mental - онтологија

душевен повеќе

душевни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на душата на човекот, на неговиот внатрешен, психички живот.
Употреба: Медицина

ментален повеќе

менталниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на свеста и на духот.