manicheanism - онтологија

манихеизам повеќе

(едн.) манихеизмот
Вид збор: Именка, машки род
Религиозно дуалистичко учење за вечно постоење и вечна борба на доброто и злото, коешто станало основа на богомилското движење.
Употреба: Историја , Религија

манихејство повеќе

Види и: манихеизам (м.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
манихеизам
Употреба: Историја , Религија