lot - онтологија

ждреб повеќе

мн. ждребови
Вид збор: Именка, машки род
Извлекување на еден предмет (обично парче хартија) од повеќе такви предмети заради донесување на некоја одлука.

ждрепка повеќе

Види и: ждреб (м.)
мн. ждрепки
Вид збор: Именка, женски род
ждреб

жреб повеќе

Види и: ждреб (м.)
мн. жребови
Вид збор: Именка, машки род
ждреб

жрепка повеќе

Види и: ждрепка (ж.)
мн. жрепки
Вид збор: Именка, женски род
ждрепка

кусе повеќе

мн. кусиња
Вид збор: Именка, среден род
ждреб
Албански: short
Употреба: Разговорно

парцела повеќе

мн. парцели
Вид збор: Именка, женски род
Обележано парче земјиште за определена намера.