lexicographic - онтологија

лексикографски повеќе

лексикографскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на лексикограф и на лексикографија.
Употреба: Лингвистика

речникарски повеќе

речникарска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на речникар, лексикографски.
Примери:
речникарска работа