lengthened - онтологија

издолжен повеќе

издолжениот
Вид збор: Придавка
Што станал долг повеќе од порано.

продолжен повеќе

Види и: продолжи (св.)
продолжениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) продолжи