laser - онтологија

ласер повеќе

мн. ласери
Вид збор: Именка, машки род
Светлосен извор со кој од електромагнетната енергија се создава засилен сноп светлина со голема густина на енергијата, што има разорна сила.
Албански: lazer
Употреба: Физика
Апарат што работи на тој принцип, а има примена во различни области (медицина, електротехника).
Албански: lazer
Употреба: Технологија