irresponsible - онтологија

безодговорен повеќе

Види и: неодговорен (прид.)
безодговорниот
Вид збор: Придавка
неодговорен

неодговорен повеќе

неодговорниот
Вид збор: Придавка
Што не чувствува одговорност, што е без чувство за одговорност.