irrationalism - онтологија

ирационализам повеќе

(едн.) ирационализмот
Вид збор: Именка, машки род
Идеалистичко сфаќање според кое е невозможно светот и животот да се спознаат со разум, туку само преку интуицијата, инстинктот и чувството.
Употреба: Филозофија