invest - онтологија

ангажира повеќе

ангажираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Вложи, вложува средства, обично финансиски, во некаква работа, за некаква цел.
Албански: investoj

влага повеќе

влагаат
Вид збор: Глагол, несвршен
вложува
Албански: investoj
Употреба: Економија

инвестира повеќе

инвестираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Вложи, вложува средства, капитал во некоја работа, во претпријатие, наука, култура и сл.
Албански: investon
Употреба: Економија

пласира повеќе

пласираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Вложува пари, капитал во нешто, инвестира.
Албански: investon