institution - онтологија

институција повеќе

мн. институции
Вид збор: Именка, женски род
Установа, завод, орган на власта, научен или образовен центар.
Албански: institucion
Употреба: Административен термин
Општествена форма регулирана со закон во која стапуваат луѓето вршејќи определена дејност.
Употреба: Правда

организација повеќе

мн. организации
Вид збор: Именка, женски род
Група луѓе, институции или држави здружени со заеднички цели и интереси.
Албански: institucion

установа повеќе

мн. установи
Вид збор: Именка, женски род
определена службена единица