indoctrinate - онтологија

идеологизира повеќе

идеологизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Внесе, внесува прекумерно или непотребно идеологија во нешто, во некоја дејност.
Употреба: Политика

индоктринира повеќе

индоктринираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Наметне, неметнува некому определена доктрина.
Албански: indoktrinon
(се индоктринира) Усвои, усвојува определена доктрина.
Албански: indoktrinon