iconography - онтологија

иконографија повеќе

(само едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Научна дисциплина што ги проучува, толкува и ги опишува уметничките дела од областа на сликарството и вајарството според нивните типични атрибути, симболи и други ознаки.
Албански: ikonografi
Употреба: Ликовна уметност
Севкупност на такви описи.
Албански: ikonografi
Севкупност од препознатливи надворешни ознаки.
Албански: ikonografi
Употреба: Преносно значење