icicle - онтологија

дронец повеќе

Види и: мразулец (м.)
мн. дронци
Вид збор: Именка, машки род
мразулец

мразулец повеќе

мн. мразулци
Вид збор: Именка, машки род
Парче мраз, обично долго и тенко, што се фаќа на предметите од кои капе вода.
Албански: ehull, copë akulli

мразулка повеќе

Види и: мразулец (м.)
мн. мразулки
Вид збор: Именка, женски род
мразулец

мразурец повеќе

Види и: мразулец (м.)
мн. мразурци
Вид збор: Именка, машки род
мразулец

мранѕул повеќе

Види и: мразулец (м.)
мн. мранѕули
Вид збор: Именка, машки род
мразулец

сулинар повеќе

мн. сулинари
Вид збор: Именка, машки род
мразулец
Албански: ehull akulli
Примери:
Сулинарите висат од покривите на куќите.

сулиндар повеќе

Види и: сулинар (м.)
мн. сулиндри
Вид збор: Именка, машки род
сулинар
Употреба: Дијалектен збор