hurl - онтологија

завитли повеќе

завитлат
Вид збор: Глагол, свршен
(се завитли) Се врти, се движи во воздух.
Албански: hedh, vërvit

зафрка повеќе

зафркаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да фрка.

расфрчи повеќе

Види и: фрчи (несв.)
(се) расфрчат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да фрчи на сите страни.
Примери:
Се расфрчија птици низ воздухот.

фрка повеќе

фркаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Силно исфрла воздих низ носот, ноздрите, испуштајќи звук.
Албански: fërfëllon