hide-and-seek - онтологија

жмурка повеќе

мн. жмурки
Вид збор: Именка, женски род
криенка
Употреба: Дијалектен збор

криеница повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Детска игра во којашто целта е да се пронајдат тие што се скриени.

криенка повеќе

Види и: криеница (ж.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
криеница

кријаница повеќе

Види и: криеница (ж.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
криеница

миженица повеќе

мн. миженици
Вид збор: Именка, женски род
миженка

миженка повеќе

мн. миженки
Вид збор: Именка, женски род
Детска игра во која едно дете миже, а другите се кријат.

мижитатара повеќе

мн. мижитатари
Вид збор: Именка, женски род
миженка
Употреба: Спорт

слипаница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
криеница
Употреба: Дијалектен збор