hidden - онтологија

завиен повеќе

завиениот
Вид збор: Придавка
Што се кажува прикриено, одоколу.

затаен повеќе

затаениот
Вид збор: Придавка
Што е скриен, прикриен.

збутан повеќе

збутаниот
Вид збор: Придавка
Што тешко може да се најде.

неоткриен повеќе

неоткриениот
Вид збор: Придавка
скриен, таен

прикриен повеќе

прикриениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) прикрие
Употреба: Медицина
Што е затскриен, потаен.

рововски повеќе

Види и: ров (м.)
рововска
Вид збор: Придавка
Што се води прикриено, зад очите на јавноста.

скриен повеќе

скриени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) (се) скрие
Примери:
Мораше да ја помине неделата скриен меѓу гредите.
Кој не е уште пројавен, потенцијален.
Примери:
Скриени можности.

скрит повеќе

Вид збор: Придавка
скриен

скришен повеќе

скришни
Вид збор: Придавка
скриен

спотаен повеќе

спотаени
Вид збор: Придавка
прикриен
Примери:
спотаен гнев

стаен повеќе

Вид збор: Придавка
Кој не издава никаков глас, прикриен.

таен повеќе

тајниот
Вид збор: Придавка