glorify - онтологија

возвиши повеќе

возвишат
Вид збор: Глагол, свршен
Високо оцени, даде големо значење на нешто, издигне на висок степен.
Албански: lartësoj
Употреба: Книжевен збор

глорификува повеќе

глорификуваат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
слави, велича, воздигнува

глорифицира повеќе

глорифицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
глорификува