forgery - онтологија

имитација повеќе

мн. имитации
Вид збор: Именка, женски род
Лажна замена на нешто, на некој вреден предмет.
Албански: imitim

фалсификат повеќе

мн. фалсификати
Вид збор: Именка, машки род
Копија на нешто која е претставувана како изворното, стварното нешто: документ, уметничко дело, и сл.

фалсификација повеќе

мн. фалсификации
Вид збор: Именка, женски род
Фалсификат, фалсификуван документ, потпис и сл.
Албански: falsifikim
Употреба: Правда
Примери:
Ова не е мојот потпис, туку фалсификација.

фалсификување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
имитација

фалсифицирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
фалсификување