filled - онтологија

пломбиран повеќе

пломбирани
Вид збор: Придавка
За заби - што е со пломба.
Употреба: Медицина

полн повеќе

полни
Вид збор: Придавка
Исполнет, обземен со некакво чувство, страв, среќа и сл.

проникнат повеќе

Види и: проникне (св.)
проникнати
Вид збор: Придавка
Целосно, длабоко обземен од нешто (мисла, чувство).