feldspar - онтологија

лиска повеќе

мн. лиски
Вид збор: Именка, женски род
Групи силикатни минерали со различен состав, чии кристали се наредени во тенки листови; карпа, слој земја богат со такви минерали.
Албански: shkëmb me minerale silikati
Употреба: Геологија

лискун повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Силикатен минрал.
Употреба: Геологија

момирок повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Силикатен минерал, во облик на кристали што се двојат во тенки ливчиња, минерал кој влегува во составот на гранитите и другите карпи.
Употреба: Геологија