farsighted - онтологија

далековид повеќе

далековидиот
Вид збор: Придавка
Што го гледа она што е далеку, а не го гледа добро она што е блиску.
Употреба: Медицина

далековиден повеќе

Види и: далековид (прид.)
далековидниот
Вид збор: Придавка
далековид

далекуглед повеќе

Види и: далековид (прид.)
далекугледиот
Вид збор: Придавка
далековид

далекугледен повеќе

Види и: далековид (прид.)
далекугледниот
Вид збор: Придавка
далековид