falter - онтологија

клапа повеќе

клапаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се влече, се ниша при одење.

крла повеќе

крлаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се крла) Одвај оди, се клати наваму-натаму.
Албански: luhatem

порева повеќе

(се) пореваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се тетерави, се ниша, се препина при одот.