extensive - онтологија

екстензивен повеќе

екстензивни
Вид збор: Придавка
Опсежен, опширен, насочен кон зголемување на количеството, но не и кон подобрување на квалитетот.
Употреба: Земјоделство

широк повеќе

широки
Вид збор: Придавка
Што зафаќа многу луѓе, повеќе места.
Албански: i gjerë
Употреба: Преносно значење