euphoric - онтологија

еуфоричен повеќе

еуфоричниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на еуфорија, што е во состојба на еуфорија.

пијан повеќе

пијаниот
Вид збор: Придавка
Обземен од силно чувство; опиен, опијанет.
Примери:
Пијан од радост.