etude - онтологија

етида повеќе

мн. етиди
Вид збор: Именка, женски род
Инструментална композиција за вежбање со која се совладува техниката на свирењето или концертна композиција со виртуозен карактер.
Француски: étude
Употреба: Музика и танц