elegant - онтологија

елегантен повеќе

елегантниот
Вид збор: Придавка
Што се одликува со елеганција.

кибар повеќе

Вид збор: Придавка
Што е отмен, елегантен, уреден, педантен; што е достоинствен, горд.
Турски: kibar
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

кибарен повеќе

Види и: кибар (прид.)
кибарниот
Вид збор: Придавка
кибар
Турски: kibar

кибарски повеќе

кибарскиот
Вид збор: Придавка
Што се однеcува на кибар.
Употреба: Разговорно

отмен повеќе

отмениот
Вид збор: Придавка
Што се облекува убаво, со стил.

отмено повеќе

Вид збор: Прилог
елегантно

ќибар повеќе

Вид збор: Придавка
кибар
Турски: kibar
Употреба: Неменлив збор