depth - онтологија

длабина повеќе

Види и: длабочина (ж.)
мн. длабини
Вид збор: Именка, женски род
Растојание од површината, од врвот на нешто до дното; длабочина.
Албански: thellësi
Место или простор оддалечен од почетокот на нешто, во внатрешноста, во средината на нешто.
Албански: thellësi
Длабока смисла, длабоко навлегување во некој проблем, темелно разгледување.
Албански: mendim i thellë
Употреба: Преносно значење

длабочина повеќе

Види и: длабина (ж.)
мн. длабочини
Вид збор: Именка, женски род
Растојанието од површината, од врвот на нешто до дното или до некоја точка надолу.
Албански: thellësi
Простор, пространство што се наоѓа на голема оддалеченост од површината.
Албански: thellësi
Место или простор оддалечен од почетокот на нешто, во внатрешноста, во средината на нешто.
Албански: thellësi
Длабока смисла, длабоко навлегување во некој проблем, темелно разгледување.
Албански: thellësi