cyrillic - онтологија

кирилица повеќе

(едн.) кирилицата
Вид збор: Именка, женски род
Една од двете старословенски азбуки создадена од Кирил Филозоф.
Албански: alfabeti qirilik
Употреба: Историја
Азбука што се користи во Македонија, Србија, Русија, Бугарија и други земји.
Албански: alfabeti qirilik
Употреба: Лингвистика

кирилски повеќе

Види и: кирилица (ж.)
кирилско
Вид збор: Придавка
Што е во врска со кирилица.
Употреба: Лингвистика