counterfeiter - онтологија

фалсификатор повеќе

мн. фалсификатори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што изработува фалсификати, што фалсификува.
Употреба: Правда

фалсификаторка повеќе

мн. фалсификаторки
Вид збор: Именка, женски род
за жена фалсификатор
Употреба: Правда