corrupt - онтологија

корумпира повеќе

корумпираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
поткупи, поткупува, подмити, подмитува

корумпиран повеќе

корумпирани
Вид збор: Придавка
Што е склон на поткупување, на подмитување.

подмитлив повеќе

подмитливи
Вид збор: Придавка
Што лесно се подмитува.

поткуплив повеќе

поткупливи
Вид збор: Придавка
Што може да се поткупи.

рушветчија повеќе

мн. рушветчии
Вид збор: Именка, машки род
Оној што прима рушвет.
Турски: rüşvetçi
Употреба: Архаизам , Разговорно