conglomerate - онтологија

конгломерат повеќе

мн. конгломерати
Вид збор: Именка, машки род
Нехомогена карпа или рудна наслојка составена од повеќе минерали.
Албански: konglomerat
Употреба: Геологија
Механички збир од разнородни елементи каде што се распознава секој од нив.
Албански: konglomerat
Збир од разновидни компании кои дејствуваат под една управа.
Албански: konglomerat, grupim
Употреба: Економија