condom - онтологија

кондом повеќе

мн. кондоми
Вид збор: Именка, машки род
Гумена навлака што служи за заштита од венерични болести или од несакана бременост.
Употреба: Медицина

кутон повеќе

мн. кутони
Вид збор: Именка, машки род
кондом, презерватив
Употреба: Разговорно

презерватив повеќе

мн. презервативи
Вид збор: Именка, машки род
кондом
Употреба: Медицина