compile - онтологија

извади повеќе

извадат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи, состави нешто врз основа на некој извор.
Албански: hartoj, nxjerr

компилира повеќе

компилираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изврши, врши компилација.

паберкува повеќе

паберкуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Компилира, составува од многу ситни, мали делови.
Албански: përpiloj, hartoj
Употреба: Преносно значење