cheekbone - онтологија

јаболко повеќе

мн. јаболка
Вид збор: Именка, среден род
Поиздаден дел од лицето, под очите.
Албански: mollëz
Употреба: Анатомија

јаболкце повеќе

мн. јаболкца
Вид збор: Именка, среден род
јаболчица
Албански: mollëz
Употреба: Анатомија

јаболчица повеќе

мн. јаболчици
Вид збор: Именка, женски род
Поиздаден дел од лицето, под очите.
Албански: mollëz
Употреба: Анатомија

јагода повеќе

мн. јагоди
Вид збор: Именка, женски род
(обично мн.) Испакнат дел од лицето под очите, на горниот дел од образот.
Албански: mollëz
Употреба: Анатомија