castrate - онтологија

кастрира повеќе

кастрираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изврши, извршува кастрација.
Употреба: Медицина

скопи повеќе

скопат
Вид збор: Глагол, несвршен
Отстранува половите жлезди кај човек или животно.

штрои повеќе

штројат
Вид збор: Глагол, несвршен
Отстрани полни жлезди на човек или животно.