carbon - онтологија

јагленород повеќе

Види и: јаглерод (м.)
(едн.) јагленородот
Вид збор: Именка, машки род
јаглерод
Латински: Carboneum (C) Албански: karbon
Употреба: Хемија

јаглерод повеќе

(едн.) јаглеродот
Вид збор: Именка, машки род
Хемиски елемент важен составен дел на сите органски материи.
Латински: Carboneum (C) Албански: karbon
Употреба: Хемија

карбон повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Петтиот период од палеозоикот, период на настанување на јагленот.
Албански: karbon
Употреба: Геологија