canonize - онтологија

канонизира повеќе

канонизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Прогласи, прогласува некого за светец.
Албански: kanonizoj
Употреба: Црковен термин
Озакони, озаконува, утврди, утврдува правила, норми на нешто.
Албански: kanonizoj

освети повеќе

осветат
Вид збор: Глагол, свршен
(се освети) Стане свет, светец.
Албански: kanonizoj, shenjtëroj
Употреба: Религија