candy - онтологија

бонбон повеќе

Види и: бонбона (ж.)
мн. бонбони
Вид збор: Именка, машки род
Ситен сладок производ од стопен ароматизиран шеќер или од чоколада и др.
Француски: bonbon Албански: bonbon, sheqerkë
Употреба: Гастрономија

бонбона повеќе

Види и: бонбон (м.)
мн. бонбони
Вид збор: Именка, женски род
Сладок производ од шеќер или од чоколада.
Француски: bonbon Албански: bonbon, sheqerkë
Употреба: Гастрономија

карамела повеќе

мн. карамели
Вид збор: Именка, женски род
Вид бонбона од карамел.
Албански: karamelë
Употреба: Гастрономија

ментол повеќе

(едн.) ментолот
Вид збор: Именка, машки род
Бонбона со мента.
Албански: bonbone mentol
Употреба: Гастрономија

шеќерче повеќе

мн. шекерчиња
Вид збор: Именка, среден род
бонбона, шеќерлеме