bus - онтологија

автобус повеќе

мн. автобуси
Вид збор: Именка, машки род
Големо моторно возило со седишта за превоз на повеќе лица.
Албански: autobus
Употреба: Транспорт

кола повеќе

мн. коли
Вид збор: Именка, женски род
автобус
Албански: autobus

омнибус повеќе

мн. омнибуси
Вид збор: Именка, машки род
Патнички автомобил со многу седишта.
Албански: omnibus
Употреба: Историја , Транспорт

рејс повеќе

Види и: автобус (м.)
рејсот
Вид збор: Именка, машки род
Автобус за редовен сообраќај помеѓу две места.