buffer - онтологија

бафер повеќе

мн. бафер
Вид збор: Именка, машки род
Меѓупростор за вршење дејност или што служи за заштита.
Албански: zbutës, bafer
Употреба: Информатика
Мемориски простор за податоци.
Албански: bafer
Употреба: Информатика