blackmailer - онтологија

изнудувач повеќе

мн. изнудувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што изнудува.
Употреба: Правда

рекетар повеќе

мн. рекетари
Вид збор: Именка, машки род
изнудувач, уценувач

уценувач повеќе

мн. уценувачи
Вид збор: Именка, машки род
Оној што уценува, што се служи со уцена.
Употреба: Правда

уценувачка повеќе

мн. уценувачки
Вид збор: Именка, женски род
За жена уценувач.
Употреба: Правда