binder - онтологија

врзач повеќе

Види и: врзувач (м.)
мн. врзачи
Вид збор: Именка, машки род
врзувач

папка повеќе

мн. папките
Вид збор: Именка, женски род
Надворешна обвивка од картон за држење акти и документи заедно.
Примери:
Тој ја одврза папката.

фасцикла повеќе

мн. фасцикли
Вид збор: Именка, женски род
Кутија или папка за чување неповрзани документи.
Германски: Faszikel
Употреба: Административен термин