autohypnosis - онтологија

автохипноза повеќе

мн. автохипнози
Вид збор: Именка, женски род
Психолошка состојба предизвикана со автосугестија.
Употреба: Медицина

самохипноза повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Сугерирање себеси некои претстави, мисли, чувства.