arrangement - онтологија

аранжман повеќе

мн. аранжмани
Вид збор: Именка, машки род
подготовка, организација
Албански: aranzhim
Употреба: Книжевен збор
спремање, состав, накит
Албански: përgatitje, stolisje
изработка, преуредување
Албански: aranzhim
Употреба: Музика и танц
договор, согласност, усогласување
Албански: marrëveshje
Употреба: Економија

рангирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
ранжирање

ранжир повеќе

Вид збор: Именка, машки род
распоред, средување, класифицирање

ранжирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(глаг. им.) ранжира

редење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
реди

уредба повеќе

мн. уредби
Вид збор: Именка, женски род
Она со што е нешто уредено.
Албански: aranzhim
Примери:
Нова уредба во куќата.

уредување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Доведување во ред.
Албански: aranzhim
нагласување
Албански: theksoj

устројство повеќе

(едн.) устројството
Вид збор: Именка, среден род
Распоред, сооднос на деловите во една целина.
Албански: sistem, rregullim
Примери:
Устројството на машината (конструкција на машина).