argue - онтологија

аргументира повеќе

аргументираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изнесе, изнесува аргументи.

запречка повеќе

(се) запречкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да се пречка.
Албански: ngacmoj, përlahem
Употреба: Дијалектен збор

кара повеќе

караат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се искара) Се лути на некого или на нешто.
Албански: hidhërohet

наговори повеќе

наговорат
Вид збор: Глагол, свршен
(се наговори) Се скара малку, се потскара, cи рече непријатни зборови со некого.
Албански: argumentoj

попрепира повеќе

Види и: препира (несв.)
се попрепираат
Вид збор: Глагол, свршен
Се препира малку, некое време.

поспречка повеќе

поспречкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Се спречка малку.

поткара повеќе

поткараат
Вид збор: Глагол, свршен
Скара некого малку, во мала мера.
Албански: qortoj pak
(се поткара) Се скара малку со некого, се скара еден со друг.
Албански: hidhërohem, qortohem