acidic - онтологија

кисел повеќе

киселиот
Вид збор: Придавка
За минерална вода - што содржи јаглеродна киселина.
Албански: i tahrbët, me gaz
Употреба: Геологија

киселински повеќе

киселинскиот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со киселина или содржи киселина.
Употреба: Хемија