absorbed - онтологија

вдлабочен повеќе

вдлабочениот
Вид збор: Придавка
Што е задлабочен, внесен во нешто.

сосредоточен повеќе

сосредоточни
Вид збор: Придавка
За човек - внесен наполно во некои мисли, работа и сл.