Религија и Филозофија - категорија

филозофија повеќе

мн. филозофии
Вид збор: Именка, женски род
Наука за најопштите закони на развитокот на природата, човечкото општество и мислењето.
Англиски: philosophy Албански: filozofi
а - д - м - п - р - ф